Gode tips og idéer på epost fra Reisetipset!
La oss inspirere deg til å komme deg ut av pc-stolen og til øde strender, grisefest, sol, billig taxfree eller rett og slett bare en real weekend med mange gode opplevelser! I våre jenvlige nyhetsbrev gir vi deg tips og gode råd per epost. Så slipper du å lete etter de gode tilbudene og de herlige minnene. Meld deg på vår email-liste:


Nyhet! Bestill en kvalitetsbil hos Reisetipset.net
Nå kan du bestille din egen bil for ferien direkte fra Reisetipset.net. Klikk her og du får bilen levert der du selv ønsker -over hele verden!

Er du reiseleder?
Nå kan du hjelpe oss med å svare på spørsmål fra besøkende på siden! Alle som svarer på spørsmål er med i trekningen av en pengepremie! Klikk her!
Besøk vårt helt nye forum!
Snakk med andre om reiser til alle verdens hjørner. Klikk her for å besøke vårt forum!
Yucatan-halvøya ligger i den sørøstlige delen av Mexico og omgis av Karibien i øst og Mexicogolfen i vest. Her finner du noen av verdens fineste strender, og et aktivitetstilbud for alle. Fremfor alt blir du kjent med mayafolket; denne fascinerende kulturen som bygde observatorier for å studere stjernehimmelen, hadde en kalender nesten like nøyaktig som vår egen, og som var kjent for sine brutale offerseremonier hvor gudene fikk suge til seg energien fra et blodferskt, bankende menneskehjerte.

Skjønt, kjent og kjent fru Blom. Verden visste ingenting om dette fremstående folket før de spanske conquistadorene begynte å utforske kysten av Mellomamerika på 14- og 1500 tallet. Men da var allerede kulturens glansperiode over, og mayafolket hadde glemt mange av sine tidligere kunnskaper. Store deler av Yucatans befolkning er i dag maya, men de lever et ”vanlig” liv enten det er i storbyen Cancun eller i de mange små landsbyene. Hva var det egentlig som skjedde? Hvordan kunne et så fremstående folk reduseres til enkle landsbystammer så plutselig? Teoriene er mange, fra sykdommer og kriger til seriøse tankespill om et folk som hadde sitt utgangspunkt på en fremmed planet – og som bestemte seg for å vende tilbake.

Sikkert er det i alle fall at mayafolket satte uutslettelige spor etter seg, i form av sine templer og pyramider. I dag er disse Yucatans fremste turistattraksjoner.

Mystiske ting har hendt opp gjennom tidene i denne delen av verden. Midt på Yucatan studerer forskerne krateret etter en meteor som kolliderte med jorden for mange millioner år siden. Trolig skapte den miljø- og klimaforandringer så ufattelig store at det utryddet dinosaurene.

Gå ikke glipp av Yucatans attraksjoner! Men selvsagt kommer du også hit for å sole deg og bade på de flotteste strender du kan tenke deg. Dans merengue i vannkanten til langt ut i de små timer, snorkle i det klareste vann og klyp deg i armen en gang i blant. For det er nesten for godt til å være sant.

Cancun er den mest kjente byen, og også den største turistbyen. Den såkalte hotellsonen er beryktet: Der ligger de store shoppingsentrene og strømlinjeformede luksushoteller. Byen kalles også lille Miami, ikke uten grunn. Du er så langt fra Mexico du kan komme om du velger å bo her.

Playa del Carmen:
En hyggelig turistby en time sør for Cancun. Byen har en lokal del (den nordlige delen) og en turistdel (den sørlige), noe som gjør det mulig å få innblikk i det mexicanske dagliglivet selv om du har alle fasiliteter rett rundt deg. Rett sør for sentrum ligger Playacar, også dette et strømlinjeformet hotellområde med luksushoteller, dyr shopping og golfbaner. Vil du bo på hyggelige, gjerne familiedrevne hoteller, bor du i sentrum. Byens pre er dens milelange sandstrender.

Tulum:
Ligger 40 minutters kjøring sør for Playa del Carmen, og er en mindre by med kjent ruinområde, en herlig og nesten øde strand, noen få hoteller og gjestehus.


Heter Cancun og er den eneste charterflyplassen på Yucatan-halvøya. Den ligger 20-30 minutter fra sentrum av Cancun og en time fra Playa del Carmen. Den trafikkeres av en rekke rute- og charterselskaper med direkteruter fra både USA, Søramerika og Europa. Den har også forbindelser til bl.a. Mexico City og Havana på Cuba.

> Handicapvennlig?
Nivåforskjeller finnes. Et mindre antall rullestoler er til låns, men du kan ikke stole på at den utlovede rullestolen finnes der for deg når du kommer til flyplassen. Cancuns hotellsone er det mest tilpassede området for bevegelseshemmede, men også det minst interessante for turister. Både Playa del Carmen og Tulum har nivåforskjeller og slake bakker. Ettersom Playa del Carmen er under stadig utbygging, kan gater være blokkerte eller rett og slett bestå av sand.

> Taxfree-utvalg
Begrenset, bør bestilles på flyet.

>Taxfree-priser
I nesten alle tilfeller dyrere enn på charterflyet.

> Ta med barnevogn helt ut til flyet?
Nei, det kan man ikke. Må sjekkes inn ved normal innsjekk
.

> Innsjekkingsrutiner
Innsjekking av charterfly tar lang tid. Sikkerheten er høy fordi man flyr over USA på veien hjem.

> Minibank
Minibank og vekslingskontor finnes i bagasjehallen på flyplassen og ellers overalt.

> Bilutleiefirma
AVIS har kontor på flyplassen og i Playa del Carmen.


I Playa del Carmen finnes en rekke gode restauranter med internasjonale retter. Byen vokser og utvikles fort, konkurransen er hard og restauranter stenger og åpner hver uke. Dermed blir det vanskelig å anbefale noen, det er ikke sikkert den er der i morgen! Sikkert er det i alle fall at du finner massevis av restauranter langs hovedgaten La Quinta (5th Avenue).

Mexicansk mat er verdensberømt, men du blir nok overrasket over det yucatekiske kjøkkenet. Maten er ikke sterk, for her kommer krydderet i en skål ved siden av. Tenk på at den maten vi kjenner som mexicansk hjemmefra, oftest er tex-mex. Yucatekene spiser gjerne en saftig grillet biff eller kylling stekt over åpen ild i bananblader. Se opp for skålen med grønn chilisaus. Mest sannsynlig er det chile habanero; verdens sterkeste sort! Kokkene bruker hansker når de tilbereder den, og en dråpe på hånden er nok til å gi et sviende brannsår.

> Pris for lunch/middag
Ca. samme pris som hjemme i Norge.

> Alkohol og lokale drikker
Øl i Mexico er synonymt med en flaske Corona med sitronbåt i tuten. En del restauranter vil konsekvent servere deg to øl når du ber om en. Prisen er i så fall alltid to-for-en. Trenger vi si Tequila? Sitron, salt og hupps, så tar vi en til. Prøv den lokale varianten: Tequila ”añejo” (årgangstequila) med appelsin og kanel! Eller hva med mango daiquiri?!

> Skandinavisk restaurant
Nei, det finnes foreløpig ikke på reisemålet.

> Diskotek/barer
Langs med La Quinta og nede på stranden. Danse merengue helt ut i vannkanten!

Reisetipset.net kommer med mer snart...